Diş ağrısı, bizi en çok güçsüz bırakan ve derdine acil olarak çözüm aradığımız ağrıların başında gelir..Kendimden bilirim bu diş ağrısını hayatı bile sorgulatır gece uyutmaz acı çektirir size.Özellikle diş ağrısına ne iyi gelir, doğal çözümler nelerdir, hangi ağrı kesici en kısa sürede geçirir sorularına cevap ararız. Aynı zamanda karanfil, buz ve tuzlu su ile gargara ile diş ağrısı nasıl geçer araştırırız. Peki diş ağrısı nedenleri ve diş ağrısına çözümler nelerdir? Diş ağrısı için hangi dua okunur? Haberimde diş ağrısına iyi gelen çözümleri örnekleri ile sizler için derledim

Diş ağrısına ne iyi gelir? Diş ağrısı için evde uygulayabileceğiniz doğal çözümler nelerdir?

 DİŞ AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Diş ağrısının kesin çözümü öncelikle diş hekiminden yardım almaktır. Fakat diş ağrısı, gec
e veya hafta sonu, doktora gidemeyeceğimiz bir zamanda gelirse, diş ağrısına iyi gelen ağrı 
kesiciler geçici olarak iyi bir çözüm olabilir. Bu durumda ise doktorumuzun daha önceden 
yazdığı, söylediği ağrı kesici veya antibiyotik kullanmanız sağlığınız açısından iyi olacaktır. 
Özellikle iltihaplanma nedeniyle kaynaklanan diş ağrısı için antibiyotik kullanımı gerekirse 
kesinlikle doktora danışılmalıdır. Diğer yandan doktora gidinceye kadar diş ağrısını 
hafifletmek için evimizde veya işyerinde iken diş ağrısına iyi gelen doğal çözümler 
uygulayabiliriz. İşte bunlardan başlıcaları...

DİŞ AĞRISI İÇİN DOĞAL ÇÖZÜMLER

1 - Diş ağrısını gidermek için ilk olarak dişlerinizi fırçalamayı deneyin. Fırçalama, çürüğe sıkışmış ve ağrıya neden olan besinleri uzaklaştırmaya yardımcı olur. Dişlerin diş ipi ile temizlenmesi ve fırçalanması ağrının azalmasına neden olur.
2 - Sirkeli su ve tuzlu su gargarası diş ağrılarına iyi gelen bir başka çözüm yoludur. Bu yöntem ile diş, bakterilerden temizlenir ve şişlikleri azaltır. Sirkeli su ve tuzlu gargarası, diş eti ve açık diş çürüklerine karşı dezenfektan etkisi yapar.
3 - Diş ağrısı özellikle gece vakti geldiği vakit bizi zor durumda bırakır. Uzun süre devam eden böyle bir diş ağrısı, bizi uykusuz bırakır. Bu durumda yüksek bir yastık kullanmak iyi bir çözüm olabilir. Bu durumda kan basıncının yatar pozisyonda iken başa vurması ve çene bölgesinin sızlaması bir nevi önlenmiş olur.
4 - Karanfil yağı veya kuru karanfil yüzyıllardır enfeksiyonu tedavi etmede kullanılır. Diş ağrısına iyi gelen karanfil yağı anestezik ve antiseptik özelliklere sahiptir. Eugenol denilen güçlü bir madde içerir. Bakteri öldürmeye yarayan bu madde diş macunlarında da vardır. Kuru karanfil ağrıyan bölgeye konup bekletilirse o bölgeyi uyuşturarak ağrı hissini azaltır. Ayrıca antibakteriyel özelliğinden dolayı çürük dişin çevresindeki zararlı bakterilere etki eder.
karanfil

5 - Buz uygulaması: Diş ağrısının olduğu bölgeye uygulanan buz kompresi geçici olarak ağrıyı hafifletir. Bunun için buzu, ağrıyan bölgeye, dışarıdan ve bir havlu veya beze sararak tutmak iyi gelir. Fakat buzu direkt olarak uygulamak sakıncalıdır.buz-kompres
Bu yazımda diş ağrısı için iyi gelebilecek çözümleri derledim bunlar en etkili olan yöntemler birçok method vardır sizlere uyguladığım yönlemleri anlatmak istedim hepsi tarafımca denemiştir :)  ilgi gelirse diğerlerinide paylaşabilirim iyi forumlar..