IMG-BLOG

iPhone Gizli Özellikleri

iPhone telefonlarda Apple tarafından anlatılmamış onlarca iPhone gizli özelliği bulunmaktadır. Yazımızda bu özelliklerden bahsedeceğiz.
Hatta bu özelliklerden birçoğu Android cihazlarda da bulunmaktadır. Kullanıcıların birçok konuda işine yarayacak, onlara kullanım kolaylığı sağlayacak bu özellikleri bu yazımızda sıralamaktayız.
Bahsedilen özellikler iOS 12.3.1 sürümüne kadar olan özelliklerdir iOS 13‘ün yayınlanmasıyla birlikte yani özellikler listeye eklenecektir.
Başlamadan önce belirtmek isteriz ki bu özellikleri iPhone 5s ve üzeri olan modellerde kullanabileceksiniz.

İPHONE GİZLİ ÖZELLİKLERİ

  1. RAM belleğini temizlemek cihazı oldukça rahatlatacaktır. Bu temizleme işlemi için önce kilit tuşuna yana kaydır yazısı çıkana kadar basılı tutulur. Sonra bırakılır ve ana ekran tuşuna basılı tutulur. Bu işlem sayesinde RAM’i arka planda yoran birçok gereksiz işlem sona erdirilir.
  2. Rahatsız etmeyin özelliği ile süre belirtip dışardan gelebilecek her türlü arama ve bildirimi kapalı tutmuş olursunuz. Rahatsız etme modunu aktifleştirmek için Ayarlar > Rahat Etme kısmına gidebilirsiniz.
  3. Wi-fi şifrenizi airdrop ile arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.
  4. 200 GB ve üzeri iCloud Depo alanı satın aldıysanız bunu aile üyeleri arasında paylaştırabiliyorsunuz.
  5. Facetime ile görüşürken aynı anda 32 kişiyle iletişime geçebileceksiniz ve herhangi bir anda fotoğraf yakalayıp akışta paylaşabiliyorsunuz.
  6. Bir imessage’ın gönderim zamanını görmek için ileti üzerine dokunulur ve sağdan sola doğru kaydırılır.
  7. iPhone imessage uygulamasında mesaj okundu bilgisi alabilmek mümkündür. Ayarlar kısmında mesajlar seçilip okundu bilgisi gönder kısmındaki anahtar açılır.
  8. Panorama kamera modundayken, ok simgesine tıklayarak kameranın doğrultusu değiştirilebilir.
  9. Karanlık mod ile iOS sistem uygulamaları oldukça şık durmaktadır. Ancak Apple bu özellik üzerinde hala çalışmaktadır. iOS 13 ile bu özelliği de kullanabileceksiniz.
  10. Eğer iphone hesap makinesinde hatalı bir rakam girdiyseniz o rakama dokunup onu sağdan sola doğru kaydırabilirsiniz.
  11. Denetim merkezine ekran için kayıt özelliği ekleyebilir ve böylece ekranın video kaydı alınabilir.
  12. iOS 11 ile birlikte İBooks’ta PDF’ye açıklama eklenebilmektedir.
  13. Kamera ile QR kod tarama özelliği de yine İOS 11 ile gelmiştir.
  14. iPhone harita uygulamasını internet bağlantısı olmadan kullanmak isterseniz, istediğiniz bölge üzerine tıklayarak “Ok Maps” yazıp aramaya tıklayın. İnternet olmadan kullanmak için o bölge telefona indirilir.
  15. Apple Maps uygulamasının sağ alt kısmındaki hava durumu işaretine sertçe basılarak o bölgenin saatlik hava durumu bilgisine ulaşabilmek mümkündür.
  16. Wifi kaynaklı internet kopmalarını önlemek amacıyla ayarlar kısmından mobil veri kısmına girip wifi desteği (wifi-assist) kısmındaki anahtar açılır.
  17. iPhone cihaz kamera modundayken, kilit tuşları ile fotoğraf çekimi gerçekleştirilebilir.
  18. iPhone telefon el fenerini kilitli ekranda kapatmak için kamera kısa yolunu kullanmak yeterlidir. El fenerinin ışık miktarını ayarlayabilmek için fenere basılı tutmak ve istenen seviyeye kaydırılarak işlem gerçekleştirilebilmektedir.
  19. iPhone cihaza gelen bildirimleri görebilmek için flaş ışığı kullanılabilir. Ayarlar kısmında erişilebilirlik bölümüne girilip LED flaş kısmı açılır.
  20. Uçak moduna alınmış iphone cihaz çok daha hızlı şarj olacaktır.
  21. iOS 11 ile birlikte Siriye sadece sesli değil yazılı da komut verilebilmektedir.
  22. iPhone’da herhangi bir bölümde yazı yazarken telefon ileri geri sallanır, üç seçenek ekrana gelir ve geri al butonuna tıklanarak yazı silinir.
  23. Touch ID ile parmak izi kullanarak cihaz kilitlenebilmektedir. Ancak ABDli bir genç bu işlemi burnuyla yapmayı denemiş ve başarılı olmuştur. Hatta duruma Apple çalışanları bile şaşırmıştır.
  24. iPhone gizli özellikleri arasında Airpods’unuz varsa bir kez tıklanınca herhangi bir şarkı açılmaktadır. İki kez basılınca bir sonraki şarkıya geçilmektedir, üç kez basıldığında ise geri sarmaktadır, tekrar üç kez basarsanız ise bir önceki şarkıya geçmektedir.
  25. Gelen aramayı cevaplamak için kulaklığa bir kez basmak yeterliyken, cevap vermemek için basılı tutmak gerekir. Görüşmeyi sonlandırmak için iki kez basmak yeterli olacaktır. Biriyle konuşurken başkası aradığında beklemeye almak için bir kez tıklanır ve diğer arayan ile konuşulabilir. İkinci arayan bekletilmek istenirse 2 saniye kadar orta tuşa basılı tutulur.
  26. Fotoğraf çekilirken kamera açıksa kulaklığın alt ve üst tuşlarına basılarak fotoğraf çekilebilmektedir.


Bu özelliklerin hepsini kullanmak zorunda değilsiniz tabi ki hatta telefon kullanımını azaltıp sosyalleşme yöntemlerini gerçek hayatta arayabilirsiniz.